måndag 26 oktober 2009

3 brandövningar!

Det blev en hård dag! Tänkte att det skulle vara en större övning men icke, man lyckades trycka in 3 skarpa övningar med olika moment under dagen.. Är med andra ord helt fucked efter detta!
Första övningslarmet vi fick var en trafikolycka där det satt en nödställd, vi fick inte använda klippverktygen så det blev aningen bökigt att få ut honom utan att skada honom mera, men det gick..
Andra övningen var en brand i byggnad med inriktning livräddning, alltså vanlig rökdykning. Jobbigt som tusan då dom hade lagt ut 4 personer runtomkring.
Tredje övningen var simulerad brand i reaktorn typ, oljebrand.. Det vill man inte gå in i, men vi var tvugna att gå in till området och ställa upp en dörr för att skummet skulle kunna jobba sig inåt.. Så fort vi öppnar dörren och gör en brandgaskylning så blir det helt svart haha.. Oljans rök är väldigt mörk! Vi kom ut som 2 mycket mörka killar..=)

Problemet är att återställningen av brandbilen tar så jäkla lång tid. Det ska rullas, tvättas, packas, bytas ut å jad jada efter varje insats.. Blev övertid 1 timma idag!

Hoppade gymmet idag, tappat så mycket vätska att passet skulle inte bli produktivt. Kör passet imorn istället!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar